>> Om

Om Irrblosset

Området Irrblosset


Irrblosset är ett av de nyaste och modernaste studentbostadsområdena i Linköping, och är med sina ca 600 lägenheter och korridorsrum även det näst största efter Ryd. Området ligger ungefär 5 minuters cykelväg från universitetet och centrala Linköping. Alldeles intill ligger Vallaskogen, ett av Östergötlands naturreservat, som erbjuder både en unik natur och fina motionsspår.


Lägenheterna och korridorsrummen är alla dekorerade i ljusa färger och modernt inredda. De nyare husen har även kaklade badrum. I hyran ingår kabel-TV från Com Hem och en snabb bredbandsuppkoppling. På området finns även det mesta man kan tänka sig av gemensamma funktioner. Allt från moderna tvättstugor, bastu och studierum till gym, biljardrum och beachvolleybollplan. Om du vill veta mer, besök vår områdesinformation.


Irrblosset är ett perfekt område för dig som både vill bo i studentmiljö, men samtidigt ha nära till de centrala stadsdelarna med allt vad de kan erbjuda. Ett stenkast från Irrblosset ligger studentpubben VilleValla, där man kan beställa öl från både när och fjärran. Det finns även ett flertal mataffärer, pizzerior och andra serviceställen inom några hundra meters avstånd.

Historia


Området tillkom 1999 genom en totalrenovering av det då nedlagda Valla sjukhus. Detta arbete genomfördes av Skanska AB gradvis under ett antal år. År 2000 förvärvade Stångåstaden AB (sedermera Studentbostäder i Linköping AB) lägenhetsbeståndet. Under 2002 byggdes området ut till sin nuvarande storlek med fyra helt nybyggda huskroppar.

Förtroenderådet


I likhet med övriga studentbostadsområden har Irrblosset ett förtroenderåd, FR Irrblosset, där alla de boende på området är medlemmar. Förtroenderådets huvudsakliga uppgift är att tillvarata medlemmarnas intressen i boendefrågor och att främja trivseln i området. Arbetet i förtroenderådet leds av en styrelse vilken utses varje år på årsmötet. Styrelsen representerar även de boende i kontakter med Kårservice och Studentbostäder.