>> Info

Områdesinformation

På denna sida finns information för dig som är boende på Irrblosset om vilka lokaler och resurser som står till ditt förfogande. För information om prylar och utrustning, se Prylar att låna.

Bastu


För boende på gamla Irrblosset: I källarplanet på Vallavägen 10, tio meter till höger om trappan när du kommer ner, finns bastun som är till för boende på gamla Irrblosset. Bastun bokas på Studentbostäders hemsida. Klicka på länken "Lokalbokning" när ni är på "Mina sidor" för att komma till bokningssystemet. När en bokning är gjord kommer man sedan in till bastun med sin tagg.

För boende på nya Irrblosset: På bottenvåningen på Vallavägen 4 finns bastun som är till för boende på nya Irrblosset. Bastun bokas på Studentbostäders hemsida, precis som den på gamla Irrblosset.

Den som använt en bastu ansvarar för att utrymmena är ordentligt städade efter nyttjandet.

Beachvolleybollplan


På baksidan av Vallavägen 10 finns en beachvolleybollplan som får användas av alla boende på Irrblosset. Den bokas i kalendern som finns i brevlådan vid själva planen. Skriv initialer och lägenhetsnummer på den tid du bokar.

Biljardrum


Irrblossets biljardrum ligger i källaren på Vallavägen 10 (mitt emot bastun). Biljardrummet iordningställdes av Irrblossets styrelse under läsåret 07-08 och är således i ett fint skick. Vi ber er därför att vara rädda om rummet, så att det kan utnyttjas under många år framöver. Biljardrummet är ingen festlokal och all fest är strikt förbjuden (det är dock fullt tillåtet att ta några öl i samband med en biljardmatch).

I biljardrummet finns förstås ett biljardbord med tillhörande köer, bollar och krita. Det finns också en darttavla med pilar, ett bord, några stolar och en stereo i rummet. Det finns en toalett i anslutning till biljardrummet. Biljardrummet bokas på Studentbostäders hemsida. Klicka på länken "Lokalbokning" när ni är på "Mina sidor" för att komma till bokningssystemet. När en bokning är gjord kommer man sedan in till biljardrummet med sin tagg.

Cykelpump


Det finns en handdriven cykelpump utanför cykelförrådet på Vallavägen 10. Slangen har munstycken som passar både vanliga cykelventiler och den större variant som bland annat finns på vissa mountainbikes.

Cykelrum


Cykelrummet är ett enkelt rum med bord som kan användas för egna cykelreparationer när det är för kallt utomhus. Rummet är avsett för alla boende på Irrblosset. Rummet ligger i källaren på Vallavägen 10 och det finns lappar uppsatta för att hitta dit.

Alla tar med sig sina gamla cykeldelar och skräp från rummet. Du får inte lämna några saker efter dig i lokalen. Om inte detta sköts, kommer vi bli tvungna att stänga lokalen.

Facebooksida


Använder du Facebook? Gilla FR Irrblossets Facebooksida! Den hittar du här.

På Facebooksidan får du kontinuerliga uppdateringar med nyheter och du kan även ställa frågor till oss i styrelsen. Det finns också en del bilder på utlåningsprylar och lokaler där.

Förslagslåda


I postrummet på Vallavägen 10 finns FR Irrblossets post- och förslagslåda. I denna är du välkommen att lämna meddelanden till styrelsen, och förslag på saker som kan tas upp till diskussion på våra möten. Lådan används även för inlämning av genomförda enkäter och dylikt.

Är du inte ett fan av papperslappar kan du även fylla i vårt idéformulär som du hittar uppe i till höger i menyn eller här.

Grillplatser


På baksidan av gamla Irrblosset finns två stycken grillplatser. I anslutning till dessa finns även bord och sittplatser. I skogsdungen mellan gamla och nya Irrblosset finns en grillplats med bänkar kring en eldstad. Ovanpå varje eldstad finns ett grillgaller som man kan använda för att lägga maten på. Det är viktigt att man ser till att gallren rengörs efter grillningen, så att det inte är kol och matrester kvar då nästa person ska grilla.

Gym


I Irrblossets sportlokal, belägen på Vallavägen 10, finns möjlighet att utöva en rad olika idrottsaktiviter, bland annat styrketräning och innebandy. Besök sportlokalens egna sida för mer information.

Gästlägenhet


I entréplanet på Vallavägen 10 finns en gästlägenhet som boende hos Studentbostäder har tillgång till mot en mindre avgift. Om man har besök över en helg, och inte har tillräckligt med utrymme i sin lägenhet, kan man med fördel nyttja denna lägenhet. Mer information om gästlägenheten finns på Studentbostäders hemsida. Observera att det går bra att boka lägenheterna även i de andra områdena, om lägenheten på Irrblosset redan är bokad. Bokningar görs genom att ringa till Studentbostäder på telefon 013-20 86 60.

Studierum


Vallavägen 6-10 finns sammanlagt fem stycken studierum. Dessa rum är utrustade med ett stort bord, stolar och en whiteboard. Man kan med fördel använda dessa rum för studier, grupparbeten eller projektmöten. Bokning sker på Studentbostäders hemsida ("Mina sidor" -> "Lokalbokning"). Följande studierum finns att tillgå på gamla Irrblosset:

  • Trollet - Hus 10 plan 2
  • Vittran - Hus 8 plan 2
  • Vätten - Hus 8 plan 0
  • Älvan - Hus 6 plan 2
  • Tomten - Hus 6 plan 0

Vallavägen 2-4 finns det 2-3 studierum per hus, med stora bord, stolar och whiteboardtavlor. Dessa rum är främst avsedda för studier, grupparbeten och projektmöten. Ett av rummen i varje hus (på bottenplan) är även utrustat med kök och toalett vilket gör det lämpligt för att anordna middagar eller övrig samkväm. Dessa rum bokas som det mesta annat annat via Studentbostäder.

Mysrum


På andra våningen på Vallavägen 8 finns ett gemenskapsrum kallat "mysrummet". I detta rum finns en soffa, fotöljer, några bord och stolar, en projektor med duk samt en blue-ray spelare där man kan koppla in sin MP3-spelare, mobil eller annan enhet via bluetooth. Rummet är ganska rymligt och har cirka 15 sittplatser. Det finns ingen kokvrå eller liknande i rummet (dock finns det ett kylskåp). Detta rum kan till exempel användas då man vill anordna en middag för några vänner eller om man bara vill koppla av. Mysrummet är inte en lokal för vilda fester, det är ett lokal för lugnare tillställningar.

Rummet bokar du genom Studenbostäders hemsida (Mina sidor -> Lokalbokning) där rummet går under namnet "Aktivitetsrum".

Replokal


Det finns en replokal tillgänglig att användas för boende på Irrblosset. En boende som är intresserad kvitterar ut en nyckel genom att lämna in en depositionsavgift och sedan betalas en terminsavgift varje halvår för att få fortsätta använda replokalen. Depositionsavgiften är på 500 kronor och terminsavgiften är på 400 kronor. Den som skriver under en nyckelkvittens måste vara boende på Irrblosset och delaktig i användandet av lokalen. Denna person är också ensamt ansvarig för att lokalen och dess utrustning används med försiktighet och omtanke. Intresseanmälan för användning av replokalen kan göras en gång varje halvår, under september för höstterminen och under februari för vårterminen. Mellan dessa månader går det ej att få tillgång till lokalen. Varje band får ca 4 reptimmar/vecka att disponera över två tillfällen.
Utrustning som finns i lokalen: En enklare PA-anläggning (ljudsystem för bland annat sång), plus mickar. Trummor. 2 gitarrförstärkare. 1 basförstärkare. 88-tangenters keyboard. Hör av dig till vår replokalsansvarige på replokal@irrblosset.org vid intresse och för att få svar på eventuella frågor.

Soprum (miljöstation)


För boende på gamla Irrblosset finns ett stort soprum beläget i det stora grå huset vid parkeringen mellan Vallavägen 6 och 8. I detta soprum finns förutom containrar för hushållsavfall, även sortering för bl.a. tidningar, glas, metall, papp och elektronik.

Boende på nya Irrblosset slänger sina hushållssopor i ett sopnedkast som finns i anslutning till varje hus. För att öppna luckan till sopnedkastet använder man sin vanliga lägenhetsnyckel. Tidningar, glas och övrigt återvinningsbart material slänger man i grovsoprummet vid cykelparkeringen där det finns kärl för miljösortering. Det är noga att man slänger rätt sak på rätt plats så att materialen kan källsorteras på ett bra sätt.

Sportlokal


Boende på Irrblosset har en unik möjlighet att kunna använda sin egen sportlokal. För mer information om denna lokal besök sportlokalens egna sida.

Tvättstugor - gamla Irrblosset


På gamla Irrblosset finns två obokningsbara tvättstugor i källaren på Vallavägen 8. I dessa gäller principen "först till kvarn". På entréplan finns också en bokningsbar tvättstuga. För tvättregler se anslag i respektive tvättstuga!

När man bokar tvättstugan på entréplan bokar man alla maskinerna. Om man inte börjat tvätta när 15 minuter har gått betraktas tiden som obokad och vem som helst kan tvätta. Detsamma gäller om man inte använder alla maskiner. Torktumlare och torkskåp bokas med en timmes förskjutning. Om man till exempel har tvättid 7 - 8.30 har man torktid 8 - 9.30.

OBS! På förekommen anledning vill vi påpeka att det inte är tillåtet att "dra över" på någon annans bokade tid, då detta kan leda till att den som bokat tiden själv inte hinner tvätta i tid. Om någon använder maskinerna mer än några minuter in på ens egna bokade tid, har man rätt att avbryta tvätten och lägga ut kläderna i t.ex. en tvättvagn. Försök dock att respektera varandra - man får självklart inte "kasta ut" någon annans tvätt på golvet.

Tvättstugor - nya Irrblosset


I varje hus på nya Irrblosset finns två stycken tvättstugor med tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Tvättstugorna är obokningsbara, så det är principen "först till kvarn" som gäller då man vill tvätta. Tvättstugorna går att använda mellan 8-22. Utanför dessa tider så stängs strömmen av, planera därför så att torktumlare samt torkskåp blir klara i tid.