>> Låna

Prylar att låna

Som boende på Irrblosset har du möjligheten att låna prylar från Förtroenderådet. Detta är prylar som kan vara ekonomiskt svåra att äga som student, eller prylar som du enbart har användning av vid enstaka tillfällen. Om du är intresserad av att låna någon pryl så besök kansliet under dess öppettider. Glöm inte att ta med legitimation så vi vet vem det är vi lånar ut sakerna till. Om den utrustning som lånats skulle bli skadad eller försvinna måste den ersättas av låntagaren.

Om du har några förslag på andra prylar som Förtroenderådet borde köpa in, skicka ett mail till styrelsen på styrelsen@irrblosset.org. Alla förslag är bra förslag!

Beslagslådor

Lådorna innehåller diverse skruvar, pluggar, krokar m.m. som man kan använda för att sätta upp saker i sin lägenhet. Dessa saker kan vara bra att ha om man t.ex. tänkt sätta upp en hylla eller en tavla. Vi har ett stort urval av olika sorter. Dessa delas ut gratis.

Bultsax

En bultsax att klippa i tunt papper med. Vik pappret många gånger och klipp en tomte. När du sedan vecklar ut pappret har du flera tomtar som håller varandra i handen. Eller?

Cykel

Har du tillfälligt behov av en extracykel? Du kan låna en av oss.

Vi har totalt tre stycken Biltema-cyklar av märket Singlespeed. Det finns en damcykel och två herrcyklar. Cyklarna är utrustade med lås och lyse. Alla boende på Irrblosset har rätt att låna cyklarna. Cyklarna är i första hand till för när man har besök och behöver en eller flera extracyklar. Det är också möjligt att låna en cykel en kortare period om man skulle ha problem med sin egen cykel.

Cyklarna lånas ut på våra kanslitider. Om det inte finns något särskilt skäl kan max två cyklar lånas per tillfälle. Man får i normala fallet endast ha cykeln/cyklarna tiden mellan två kanslitider. Antingen lånar man alltså cykeln/cyklarna från måndag till torsdag eller så lånar man den/dem från torsdag till måndag veckan därpå.

Cykeln/cyklarna lånas ut mot en depositionsavgift på 300 kr. Samma avgift gäller oavsett hur många cyklar man lånar. Depositionsavgiften betalas tillbaka när cykeln/cyklarna lämnas tillbaka. För cykelutlåningen i övrigt gäller reglerna i detta dokument, läs gärna dem innan du kommer till oss och lånar en eller flera cyklar. Ett avtal skrivs sedan på i samband med utlåningen (vi har utskrivna avtal).

Det går bra att förboka en eller flera cyklar. Man kan besöka en kanslitid en tid innan man vill låna cykeln/cyklarna för att göra en bokning. Det går också bra att skicka ett mail till styrelsen@irrblosset.org. Ange då i mailet:

  • Namn
  • Lägenhetsnummer (det nummer du har hos Studentbostäder, ej nationellt lägenhetsnummer)
  • Hur många cyklar du vill låna (vill du helst låna dam- eller herrcyklar, skriv det i mailet)
  • När du vill låna cykeln/cyklarna

Cyklarna kan bokas tidigast tre månader i förväg. Varje boende har endast rätt att ha en framtida bokning av cykel/cyklar åt gången.

Cykelverktyg

Behöver du laga cykeln så har vi en del verktyg för detta ändamål (bland annat kedjebrytare). Enklast är att besöka oss på en kanslitid för att se exakt vad som finns att låna.

Fogsvans

Behöver du justera längden på gardinstången, eller kapa av ett stolsben? Då kan du låna FR Irrblossets rejäla fogsvans!

Pump

Behöver du pumpa cykeln, fotbollen eller kanske luftmadrassen? Vi har flera pumpar med olika munstycken och nipplar.

Skruvdragare

För den som inte orkar dra i skruvar för hand finns en eminent skruvdragare att låna. Med maskinen medföljer diverse storlek på mindre borr och bits av olika storlek och form.

Slagborrmaskin

Även om man redan har en egen borrmaskin, så räcker denna oftast inte till när man vill borra i väggar av massiv betong. För detta ändamål har FR Irrblosset en kraftig slagborrmaskin som få jobbet gjort på ett ögonblick!

Stege

När man vill komma åt något högt beläget i sin lägenhet kan det vara praktiskt att ha en stege till hjälp, speciellt då många av Irrblossets lägenheter har en takhöjd på nästan tre meter. Stegen kan användas då man ska sätta upp saker på väggarna, hänga upp gardiner eller byta glödlampor.

Symaskin

Att kunna använda en symaskin är en ädel konst som ofta är få förunnade - men någon gång ska man ju lära sig! Om man så behöver lägga upp ett par byxor, sy upp ett par gardiner eller behöver sy på revärer på sin overall är detta ett väl behövligt redskap. Vi har två symaskiner totalt.

Säng

Har du oönskat hemsläp eller föräldrar som hälsar på? Ibland behöver man en extrasäng. Vi har två sängar totalt.

Vattenpass

Ett vattenpass kan komma till pass då man ska sätta upp till exempel en tavla med passepartout.

Verktygslåda

Det är inte alltid man har de rätta verktygen hemma när man ska montera en ny möbel, eller snickra till något tjusigt. I FR Irrblossets verktygslåda ingår flera av de vanligaste redskapen man kan komma att behöva för enklare hemarbeten, såsom hammare, tänger, tumstock och olika mejslar.

Volleyboll

Volleyboll signerad av den dubbla OS-guldmedaljören Misty May. Läs mer om Irrblossets beachvolleybollplan här.